Project omschrijving

Programma op maat

Een goed sport- en gezondheidsprogramma is belangrijk voor de vitaliteit van medewerkers. Met een structureel, op maat gemaakt aanbod kan een organisatie veel bijdragen aan een gezonde leefstijl. Daarnaast levert een sport – en gezondheidsprogramma een positieve bijdrage aan de sociale cohesie binnen de organisatie, en creëert het een gevoel van ’trots’ bij de medewerkers.

“Het is voor de sport en het bedrijfsleven een maatschappelijke verantwoordelijkheid om in samenwerking elkaars krachten in te zetten voor een sterkere, sportievere en vitalere samenleving.”

Bas Spijkerman, Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk!

Onze aanpak

Het aanbod van Bedrijfssport voor uw organisatie bestaat uit zes onderdelen. Wij vullen die in zoals bij de organisatie past; u kunt ook besluiten bepaalde onderdelen (voorlopig) over te slaan.

 1. Advies op maat met keuze uit sporten
  Via ons netwerk van experts en sportprofessionals bieden wij keuze uit meer dan twintig sporten, van voetbal tot tennis en van golf tot tafeltennis. De meest gevraagde sporten zijn: hardlopen, wandelen, bootcamp, circuittraining, yoga & mindfullness en fietsen. We starten met een sport- en beweegscan onder uw medewerkers en baseren daarop het advies op maat.
 2. Sporten op locatie
  We stellen een programma samen met een beweegaanbod van minimaal 30 weken, juist de structuur en regelmatig zorgt voor grote stappen op het gebied van vitaliteit. De activiteiten vinden zo dicht mogelijk bij de bedrijfslocatie plaats.
 3. Lancering van het programma
  In de eerste maand van het beweegprogramma organiseren we een activatiemoment, voor het hele bedrijf of per locatie. Daar brengen we de beschikbare sporten onder de aandacht en kunt u uw werknemers meer vertellen over de keuze voor het programma.
 4. Samen met je team
  Enthousiaste medewerkers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het vitaliteitsprogramma. Ze kunnen teams vormen om te sporten en suggesties doen voor extra activiteiten.
 5. Meedoen aan sportevenementen
  Een doel om naar toe te werken helpt bij het volhouden van de sporten. U kunt bedrijfsteams afvaardigen naar grote evenementen zoals marathons of fietsklassiekers. Daarbij horen ook meer lokale of regionale sportevenementen. (Of pak het voor het hele bedrijf ambitieus aan en ga voor de European Company Sport Games, in 2021 in Arnhem!)
 6. Effectmeting en evaluatie
  Waar staan uw medewerkers na afloop van het sport- en beweegprogramma? Met onze effectmeting brengen we dat in kaart, zodat u alle feiten hebt voor een vervolgprogramma!

Meer weten?

Neem contact op met Bas Spijkerman, spijkerman@vnoncw-mkb.nl of 06-51880733

Ervaringen

 • 79% van de mensen levert een betere prestatie op de dag dat ze bewegen

 • 74% van de deelnemers kan beter omgaan met werkdruk op dagen dat ze bewegen

 • Sporters verzuimen gemiddeld 15 dagen minder dan niet-sporters