Gratis ontwikkeladviezen voor werknemers via NL leert door

Gratis ontwikkeladviezen voor werknemers via NL leert door

De coronacrisis raakt de Nederlandse economie hard. Daardoor verandert het werk in veel MKB-bedrijven. Om werkgevers en werknemers te helpen hiermee om te gaan, start de overheid NL leert door. Met deze regeling kunnen werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen vanaf begin augustus 2020 gratis een ontwikkeladvies krijgen. Daarmee kunnen ze inspelen op de situatie op de arbeidsmarkt, ook los van corona.

Toekomstperspectief
Het ontwikkeladvies geeft mensen zicht op het toekomstperspectief van hun huidige werk en hun kansen op de arbeidsmarkt, helpt ze zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft ze tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. Er zijn immers ook sectoren waar bedrijven staan te springen om werknemers, zoals zorg, onderwijs en techniek. Ook voor werkgevers is NL leert door van belang. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. NL leert door helpt hen daarbij op weg.

Gratis scholingstrajecten
Vanaf dit najaar kunnen werknemers ook gratis (online) scholingstrajecten volgen. Zij kunnen kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Een ideale manier om kennis of skills uit te breiden en te updaten. Bijvoorbeeld als de werkzaamheden en werkprocessen binnen het bedrijf veranderen. Ook handig: de subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider.

Bekijk de informatie voor werkgevers
Bekijk de informatie voor werknemers
Naar alle artikelen