Artikelen

Volop Online Banenmarkten dit najaar

november 24th, 2020|

Werkgevers en werknemers matchen is in deze coronatijden een uitdaging. Steeds meer Werkgeversservicepunten zetten online evenementen in. Zo komen er Online Banenmarkten in Zwolle, Twente en Drenthe.

Jacqueline Werkt Door

november 23rd, 2020|

Ook onze favoriete manager Jacqueline voelt de gevolgen van corona. Voor team dat ze als manager bij ONX Costumer Care begeleidt, is nu niet genoeg werk meer. En uiteraard heeft ze een passende oplossing klaar.

Volop werk in de technieksector

oktober 29th, 2020|

Door corona staat de arbeidsmarkt onder druk. Maar er zijn nog genoeg sectoren die juist nu staan te springen om mensen. Zoals de techniek- en energiesector. Alliander en werkgeversvereniging WENB laten graag zien wat er mogelijk is.

Moeilijk vervulbare vacature? Meld je bij het WerkgeversServicepunt

oktober 19th, 2020|

“Veel werkgevers die ik spreek staan open voor mensen die moeite hebben om een baan te vinden. Het WerkgeversServicePunt (WSP) biedt één kanaal, waar we bij alle vragen, verzoeken en obstakels kunnen helpen.” Sabrina van den Hoek, coördinator Perspectief op Werk bij het WSP Midden-Holland, ziet voor iedereen kansen op een snel veranderende arbeidsmarkt. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

Personeel en machines aan de slag met NLWerktDoor

oktober 13th, 2020|

Het coronavirus legde het werk van Snijder Project Support BV goeddeels stil, maar inmiddels begint het weer iets aan te trekken. Iet Jongbloed, human resource manager bij Snijder BV, roemt NLWerktDoor, maar denkt dat het nog beter gewerkt had als ook andere bedrijven er gebruik van hadden gemaakt.

Deze ondernemers gooiden door corona het roer om

oktober 7th, 2020|

Door de coronacrisis hebben sommige ondernemers al vanaf maart geen werk meer. Opinieblad Forum portretteerde vier ondernemers die een nieuwe richting kozen. 'Na drie weken onderhoud doen binnen het bedrijf was de motivatie van iedereen tot onder het nulpunt gezakt. Ik heb toen op een vrijdagmiddag iedereen bij elkaar geroepen en gezegd dat we het eind van het jaar niet gaan halen zonder overheidssteun én zonder dat we ander werk vinden voor iedereen.'

Webinar voor werkgevers over collegiale in- en uitleen

oktober 7th, 2020|

'Ik heb eigenlijk te weinig werk voor mijn medewerkers.' Terwijl 'wij het werk eigenlijk niet aankunnen momenteel.' Bij NLWerktDoor horen wij dit steeds vaker van werkgevers. Een manier om mensen aan het werk te houden, is door werknemers van het ene bedrijf tijdelijk aan de slag te laten gaan bij het andere bedrijf: collegiale in- en uitleen noemen we dit. Speciaal voor werkgevers en brancheorganisaties organiseren we dit webinar: ‘Collegiale in- en uitleen van personeel - Hoe werkt het?'

Jacco Vonhof (MKB-Nederland): ‘Samen mensen van werk naar werk brengen’

oktober 7th, 2020|

De corona-pandemie heeft voor grote uitdagingen op de arbeidsmarkt gezorgd. Meer mensen zullen in de komende tijd hun baan verliezen. MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof roept werkgevers op om er samen voor te zorgen dat mensen van werk naar werk kunnen gaan, ook in een totaal andere sector als dat nodig is. Samenwerken en een leven lang ontwikkelen zijn essentieel om nu en in de toekomst flexibel te zijn.