Perspectief op Werk2020-03-10T09:28:29+01:00

Project omschrijving

Perspectief op Werk

Werkgevers staan te springen om gemotiveerd personeel. Een aanzienlijke groep werkzoekenden heeft moeite zelfstandig een passende baan te vinden. Perspectief op Werk brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar.

Door als publieke en private partijen samen te werken aan manieren om mensen die aan de slag willen de weg te wijzen, en te zorgen voor goede matching en begeleiding, draagt Perspectief op Werk bij aan structurele oplossingen voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Voor werkgevers

Het vinden van goed personeel is een flinke uitdaging voor werkgevers, zeker op een krappe arbeidsmarkt. Iedereen heeft een ander beeld bij de ideale werknemer, maar over één ding zijn alle werkgevers het eens: een gemotiveerde werknemer is goud waard. Veel mensen willen graag werken, maar hebben om uiteenlopende redenen nog niet het werk gevonden dat bij hen past. Veel werkgevers zijn maatschappelijk betrokken en willen bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, waar plek is voor iedereen die wil werken. Maar zonder onoverzichtelijke en versnipperde bureaucratie, zonder eindeloze checklists en zonder overbodige regelgeving.

Perspectief op Werk is geen nieuw project, maar geeft een extra impuls aan bestaande initiatieven die de arbeidsmarkt voor iedereen toegankelijk maken. Werkgevers worden actief betrokken om de dienstverlening te verbeteren, zodat we kunnen leren van hun succesverhalen en struikelblokken. Op deze manier ontstaat betere samenwerking tussen alle partijen die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Doe mee met Perspectief op Werk in uw arbeidsmarktregio, via de regionale verenigingen!

Voor regio’s en branches

De praktische uitvoering van Perspectief op Werk vindt plaats in 35 arbeidsmarktregio’s, die elk een eigen doe-agenda hebben opgesteld. In deze agenda’s staan concrete activiteiten, die direct uitvoerbaar zijn. Vanuit de stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! is een landelijk team Perspectief op Werk ingesteld om werkgevers, branches en regio’s te ondersteunen bij de uitvoering, goede voorbeelden te delen en samenwerking te bevorderen tussen alle betrokken partijen. Vanuit het kabinet is voor elke arbeidsmarktregio twee keer een € 1 miljoen beschikbaar gesteld om de doe-agenda uit te voeren.

Bekijk alle 35 doe-agenda’s, inspirerende voorbeelden uit de praktijk en de evenementenagenda op www.perspectiefopwerk.info. Heb je zelf nieuws over Perspectief op Werk? Laat het ons weten, dan verspreiden wij het via onze kanalen!

Neem voor alle vragen, ondersteuning en nieuws contact met ons op!

Contact

Artikelen

Als je meer wilt weten over de NL onderneemt inclusief!, bekijk dan de onderstaande projecten.

Alle artikelen