Ik zoek een werkgever

NLWerktDoor verbindt bedrijven, maar we wijzen iedereen die aan het werk wil graag de weg.

Werk zoeken in deze coronatijd kan een uitdaging zijn. Wat kan je nog wel doen en wat gaat nu even niet? In sommige sectoren is er nu juist meer vraag naar kandidaten. En hoe lopen sollicitatieprocedures nu, bijvoorbeeld videosolliciteren? Onderstaande organisaties helpen u graag op weg!

UWV

Zoek je een baan? Kijk dan op werk.nl. Daar vind je vacatures, online trainingen, tips en adviezen.

Ben je arbeidsmigrant en heb je vragen over jouw specifieke situatie? Mail dan naar euresinfo@uwv.nl.

BBL-banen

Zoek je een leerbaan of een stageplaats? Op www.leerbanenmarkt.nl kun je alle openstaande plekken bekijken, en ondersteuning krijgen bij je zoektocht.

Omscholing

NL leert door
Vanaf 1 augustus 2020 kun je in het kader van de nieuwe regeling ‘NL leert door’ een gratis ontwikkeladvies krijgen. Daarmee krijg je zicht op het toekomstperspectief van je huidige vak en waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen. Bijvoorbeeld in sectoren waar nu personeelstekorten zijn, zoals zorg, onderwijs en techniek.  Ook helpt de adviseur bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, en geeft tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. In het najaar komt er via NL leert door ook gratis scholing beschikbaar.

Inspiratiekaart kansrijke beroepen
In sommige sectoren is veel werk, bijvoorbeeld transport, zorg en techniek. Wil jij investeren in jezelf en je laten omscholen naar een nieuw, kansrijk beroep? SBB, de MBO-raad, UWV en NTRO maakten een handige inspiratiekaart waar opstaat in welke beroepen je meer kans maakt op een baan en hoe het zit met opleidingen.

Bekijk de kaart (PDF)

Private bemiddelaars

Ook private partijen helpen graag bij het vinden van een (tijdelijke) baan. Kijk bijvoorbeeld op de websites van ABU en NBBU voor aangesloten uitzendbedrijven en intermediairs.

Sector- en regio-initiatieven

In verschillende sectoren en regio’s zijn bemiddelingsplatformen opgericht. Kijk in de lijst hieronder of je je daar rechtstreeks kunt aanmelden.

Overzicht

Zorg

De zorg staat voor een ongekende opgave. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Bij Extra handen voor de zorg geloven wij dat vele handen licht werk maken. Vanuit die overtuiging verbinden wij zorgorganisaties die ondersteuning kunnen gebruiken aan mensen die (tijdelijk) willen werken in de zorg.

Heb je een zorgachtergrond, bijvoorbeeld als (oud)verzorgende of student verpleegkunde of wil je zonder zorgervaring helpen in een zorgorganisaties? Of kan jouw zorgorganisatie extra hulp gebruiken? Aarzel niet langer en meld je aan óf plaats een aanvraag voor extra hulp.

Website: www.extrahandenvoordezorg.nl/

Er wordt enorm veel gevraagd van iedereen die in de zorgsector actief is. Het Coronavirus is aangekomen in Nederland en verspreidt zich in rap tempo. Veel zorgverleners willen graag willen helpen, maar weten simpelweg niet waar de hulp op dit moment hard nodig is. Om daarbij te helpen is Corona Helden in het leven geroepen.

Corona Helden verzamelt de hulpvraag waar die het hardst nodig is. En daarnaast kunnen alle zorgverleners die graag willen helpen zich hier melden. Corona Helden werkt samen met AB-Zorg en Clevergig. Door de samenwerkingen met een specialistisch uitzendbureau in de Zorg & Welzijn en planningssoftware ontwikkelaar, kunnen alle zaken rondom het inzetten van onze Corona Helden goed worden gefaciliteerd. Zo kunnen de Corona Helden zich focussen op het verlenen van hulp!

Website: www.coronahelden.nl
E-mail:
info@coronahelden.nl

Schoonmaak

Schoonmakend Nederland staat voor de ondernemers in de schoonmaakbranche en behartigt de belangen van circa 300 werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland. Schoonmakers zijn onmisbaar voor het goed functioneren van onze samenleving in bijvoorbeeld ziekenhuizen en laboratoria.

De uitbraak van het coronavirus en de toename van het aantal besmettingsgevallen in Nederland levert veel vragen op. De afgelopen maanden heeft Schoonmakend Nederland een kennisbank opgesteld over een groot aantal aan corona gelieerde onderwerpen. Hieronder vind je een overzicht om snel de relevante en actuele informatie te vinden.

Website: www.schoonmakendnederland.nl/
Telefoon: 073 – 648 38 50
E-mail: info@schoonmakendnederland.nl

Bouw

Ben je lid van Bouwend Nederland én heb je een aantal extra handen over? De Combibouw, Duvekot en Martens zijn op zoek naar vakkrachten die de ploeg tijdelijk kunnen versterken. Kom zonder bemiddelingskosten met elkaar in contact via de uitleenservice van Bouwend Nederland.

Bouwend Nederland biedt de in- en uitleenservice aan via het ledenportaal. De werking is eenvoudig: je zoekt, bijvoorbeeld, op functienaam. Iemand gevonden die interessant voor je is? Neem dan contact op met de andere partij. Samen maak je verdere afspraken over onder meer tarieven en periode zonder tussenkomst van Bouwend Nederland of welke partij dan ook. Zo simpel is het. Zo werkt het omgekeerd ook als je zelf je personeel tijdelijk wil uitlenen.

Website: www.bouwendnederland.nl/uitleen
Toegankelijk voor leden van Bouwend Nederland

Land- en tuinbouw

De agrarische sector wordt op allerlei manieren geraakt door de coronacrisis. Zo is er in de sierteeltsector weinig tot geen werk op dit moment en leeft er binnen andere sectoren weer onrust over de inzet van mensen.

Na een peiling onder de relaties van LTO Arbeidskracht zijn er twee vragen die veel gehoord worden:

  1. Komen er nog wel medewerkers naar Nederland om bij ons te werken,
  2. Hoe kan ik mijn medewerkers aan het werk houden?

LTO Arbeidskracht heeft een platform ontwikkeld om werkgevers in de land en tuinbouw te ondersteunen bij vraag- en aanbod van personeel.

Website: www.helponsoogsten.nl
Telefoon: 088 – 472 42 00
E-mail: info@ltoarbeidskracht.nl

Veel studenten hadden aan het begin van het schooljaar moeten starten met hun stage, voor sommigen is dit gelukt maar voor andere helaas niet, met alle gevolgen van dien. Gelukkig is daar de glastuinbouwsector, die haar rug recht en doorgaat. Ook de komende maanden zullen studenten weer op zoek gaan naar stageplaatsen. Hebben jullie 1,5 meter ruimte om ze een plek te bieden, dan helpen we de student en voorkomen we studievertraging. Als bedrijf heb je een gemotiveerde student die een aantal maanden kan helpen.

Kasgroeit helpt bij het leggen van de contacten met het onderwijs en het vinden van geschikte stagiaires. Ook kan je bij ons terecht voor het opstellen van goede stage- en/of praktijkopdracht. Kortom: Wil jij op weg geholpen worden? Neem contact met op met Kasgroeit, daar zijn we voor!

Website: www.kasgroeit.nl
Telefoon: 088 – 329 20 70
E-mail: info@kasgroeit.nl

Installatie

Stichting Flexpool Installatietechniek Zuid-Oost is een samenwerkingsverband van technische installatiebedrijven (participanten) in Limburg en (Zuid-Oost) Brabant. De onafhankelijke bemiddelingsorganisatie bevordert en creëert mogelijkheden tot ‘Collegiale Inleen en Uitleen’, is ‘recruitmentmakelaar’ en verzorgt Werving & selectie en ‘werk-naar-werk-trajecten’.

Flexpool heeft zich namens alle installateurs ten doel gesteld om opgeleid en ingewerkt personeel te behouden voor de technische installatiebranche én daarbij te besparen op personele kosten. Inmiddels is Stichting Flexpool Installatietechniek Zuid-Oost uitgegroeid tot een dienstverlener die alle vraagstukken over instroom, doorstroom en uitstroom voor installateurs verzorgt, voor zowel technische als niet-technische kandidaten

Website: www.flexpoolzuidoost.nl
Telefoon: 047 56 90 068
E-mail: info@flexpoolzuidoost.nl

Stichting Collegiale in-en uitleen Zuid-Nederland (Skilz at work) zet zich in voor het collegiaal oplossen van tijdelijke capaciteitsproblemen met vakkundig personeel van ruim 130 deelnemende installatiebedrijven. Zij regelen in de installatiebranche (E en W) voor heel Brabant, een stuk van Zeeland en Limburg de collegiale in- en uitleen.

Skilz at work staat voor collegiaal oplossen van tijdelijke capaciteitsproblemen van de deelnemende installatiebedrijven met vakkundig personeel. De vakmensen kunnen op deze manier voor het eigen bedrijf en de branche worden behouden en draagt bij aan de efficiëntie van de planning.

Website: www.skilzatwork.nl
Telefoon: 040 20 89 300
E-mail: info@skilzatwork.nl

Op zoek bent naar tijdelijke, gemotiveerde medewerkers in de technische installatiebranche? Of een tijdelijk overschot aan personeel? Dan bent u bij Stichting Collegiale In- en Uitleen (CIU) aan het goede adres. CIU ondersteunt bedrijven door het gehele land en is opgericht door en voor installateurs om een optimale match tot stand te brengen tussen overschotten en tekorten van personeel van deelnemers van CIU.

CIU-Oost richt zich op Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen.

Website: www.ciu-oost.nl
Telefoon: 0316 294 252
E-mail: info@ciu-oost.nl

Website: www.ciuwest.nl
Telefoon: 033 – 22 22 318
Email:
info@ciu-west.nl
Omschrijving:
Op zoek bent naar tijdelijke, gemotiveerde medewerkers in de technische installatiebranche? Of een tijdelijk overschot aan personeel? Dan bent u bij Stichting Collegiale In- en Uitleen (CIU) aan het goede adres. CIU ondersteunt bedrijven door het gehele land en is opgericht door en voor installateurs om een optimale match tot stand te brengen tussen overschotten en tekorten van personeel van deelnemers van CIU.

CIU-West richt zich op Zuid Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Website: www.ciu-techniek.nl
Telefoon: 033 2 22 23 18
Omschrijving:
Op zoek bent naar tijdelijke, gemotiveerde medewerkers in de technische installatiebranche? Of een tijdelijk overschot aan personeel? Dan bent u bij Stichting Collegiale In- en Uitleen (CIU) aan het goede adres. CIU ondersteunt bedrijven door het gehele land en is opgericht door en voor installateurs om een optimale match tot stand te brengen tussen overschotten en tekorten van personeel van deelnemers van CIU.

CIU-Techniek richt zich op Utrecht en Flevoland.

Flexinstall BV houdt zich bezig met collegiale in- en uitleen van medewerkers van installatiebedrijven, het uitlenen van technisch personeel door detacheerders en het ondersteunen bij plaatsing van technische leerlingen via TEB vakschool.

Website: www.flexinstall.nl
Telefoon: 013 720 08 40
E-mail: iinfo@flexinstall.nl

Transport en logistiek

Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor de sector transport en logistiek. Daarom hebben we als betrokken organisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen, evofenedex, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en het opleidingsfonds voor de sector SOOB de handen ineen geslagen. Gezamenlijk willen we zorgen voor zoveel mogelijk behoud van werk en inkomen en de arbeidsomstandigheden op peil houden.

Door de coronacrisis is druk ontstaan op sommige deelmarkten, zoals op het distributievervoer, terwijl het vervoer in andere deelmarkten stil ligt. Via deze website willen we inventariseren in welke deelmarkten tekorten zijn en waar er een overschot is aan vrachtwagenchauffeurs en materieel. Bedrijven in dezelfde regio die op elkaar aansluiten, worden door het mobiliteitscentrum met elkaar in contact gebracht.

Website: www.stlwerkt.nl/werken/mobiliteitscentrum/Wij-helpen-elkaar
Telefoon: 088 – 2596111
E-mail: info@stlwerkt.nl

Maritiem en offshore

Havenspot is er voor alle directe werkgevers die geïnteresseerd zijn in collegiale in- en uitleen. Heb je op dit moment een overcapaciteit van medewerkers, dan kun je hen tijdelijk (voor een bepaalde periode) en/of gedeeltelijk (voor een aantal uur per week) uitlenen aan een ander bedrijf dat juist in deze periode een piek ervaart of waar continuïteit van vraag is. Samen staan we sterk.

Dit platform is ontstaan tijdens de coronacrisis en ontwikkelt zich snel als een breed initiatief dat ondersteund wordt door de havens en industrie in de Amsterdamse en Rotterdamse regio. Inmiddels heeft ook Luchtvaart Community Schiphol Havenspot omarmd voor de luchtvaartsector. Vanzelfsprekend kan elke werkgever in elke branche van dit platform gebruik maken. In deze tijd moeten wij de krachten bundelen.

Havenspot is een niet-commerciële dienst voor directe werkgevers om de tijdelijke disbalans door de coronacrisis op te lossen. Deze website blijft zich continu uitbreiden en verbeteren om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Website: www.havenspot.nl
Telefoon: 020 214 90 50 en 0181 665 455
E-mail:info@havenspot.nl

Levensmiddelen

Bakery Sweets Center werkt nauw samen met het Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland (MOB) op het gebied van Human Resources (HR). Een aantal van de partners van Bakery Sweets Center is hier ook lid van.

Het MOB is een HR-werkgeversnetwerk voor de (food)procesindustrie in Noord-Nederland voor de HR-professionals. In dit netwerk zitten alleen HR-collega’s (55 personen) en zij helpen elkaar bij het oplossen van HR-vraagstukken, inclusief Corona-issues. Dat gaat veel sneller dan zelf het wiel uitvinden. MOB beschikt onder meer over een eigen Whatsapp-groep om snel te kunnen schakelen, zeker nu.

Website: www.bakerysweetscenter.nl
Contact: Heeft u prangende HR-vragen vanwege Corona? Zoek dan contact met Anneke Post, projectleider MOB: anneke@mobnn.nl.

Evenementen


Wij Helpen Graag is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche. Zij helpen graag met alles wat er nu ad-hoc georganiseerd moet worden. Ook kunnen zij bijdragen met tijdelijke inrichtingoplossingen zoals overkappingen, scheidingswanden en routing.

Laat de capaciteiten van deze specialisten op het gebied van beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen, incentives en entertainment niet onbenut en mail ons vandaag nog je vraag(stuk) voor ondersteuning

Website: www.clcvecta.nl/wijhelpengraag

Techniek

Servicepunt Techniek Noord ondersteunt werknemers in het vinden van hun baan in de Metaal- , Electro- & Installatietechniek. Dit is een kosteloze dienstverlening om professionals en werkgevers met elkaar te verbinden.

Wil jij werk maken van je talent? Misschien wist je het nog niet, maar jij beschikt over een eigenschap die je goed kunt inzetten bij een nieuwe baan. Van een scherpe blik tot een vlotte babbel, iedere eigenschap is welkom. Sta jij open voor een nieuwe job waarbij je écht iets bijdraagt tijdens jouw baan? De techniek-wereld staat nooit stil en de vraag naar technische mensen is groot. Wij komen graag met jou in contact.

Website: https://www.spt-noord.nl/
Mail: info@spt-noord.nl
Telefoon: 050312622

Het Servicepunt Techniek is hét aanspreekpunt voor uw arbeidsmarkt- en werkgelegenheidsvraagstukken in de technische sectoren in Midden-Nederland.

In toenemende mate worden de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers en medewerkers in de techniek zichtbaar in de provincie Utrecht. Naast het verlies van banen zien ook mbo studenten leer-werkplekken verdwijnen in de techniek. Tegenover deze krimp is er ook een aantal sectoren waar juist personeelstekorten bestaan. Daarom slaan het Servicepunt Techniek, provincie Utrecht en de Technologieraad regio Utrecht de handen ineen met als doel antwoord te geven op het vraagstuk van behoud van werknemers in de techniek. Met behulp van vouchers, loopbaancoaches en arbeidsmarktcoaches willen wij iedereen die het nodig heeft een helpende hand bieden.

Website:
 http://www.sptmidden.nl/
Mail: info@sptmidden.nl

Zuid-Holland

Voor vrijwel ieder bedrijf in de regio Rijnmond heeft het coronavirus grote impact. Bij sommige bedrijven is te weinig werk en dreigen medewerkers hun baan te verliezen. Bij andere bedrijven of organisaties is juist een tekort aan medewerkers om de vraag aan te kunnen. Voorbeelden zijn de zorg, logistiek, distributie, supermarkten, food en de techniek.

Rijnmond Werkt Door is een initiatief van alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond, UWV en sociale partners. En wordt samen met Randstad uitgevoerd. Rijnmond Werkt Door is een aanpak bovenop het maatregelenpakket van het Rijk. En sluit aan op initiatieven die we op dit moment in de markt zien waarin bedrijven elkaar vinden om personeel uit te wisselen.

Website: www.rijnmondwerktdoor.nl
Telefoon: 010 – 700 89 89

NetwerkenWerkt! is hét netwerk voor HR professionals, inmiddels actief in 7 arbeidsmarktregio’s. Het doel van het netwerk is om organisaties uit de profit en nonprofit sector structureel te laten samenwerken in de steeds veranderende arbeidsmarkt. Het netwerk vertegenwoordigt 300 organisaties die maandelijks per regio bijeenkomen (online en live) om kennis en ervaring te delen en te verbinden.

Website NetwerkenWerkt!: https://netwerkenwerkt.nu/over/
Interview ambassadeurs: https://nlwerktdoor.nl/algemeen/netwerkenwerkt/
Interview initiatiefnemers: https://werkom.nl/nieuws/kijktip-interview-nv-zaanstad-met-netwerkenwerkt

Adres NetwerkenWerkt!:
Einsteinstraat 103 | 1446 VE Purmerend
Postbus 404 | 1440 AK Purmerend
E: info@netwerkenwerkt.nu

Door betrokkenheid van alle deelnemende organisaties ontstaan werkgelegenheidsprojecten in publiek private samenwerking. Ons motto is dan ook: iedereen die wil, mag meedoen!

Corona zet de arbeidsmarkt op zijn kop. Mogelijk heeft u plotseling een tijdelijk tekort aan mensen of werk. Of u vraagt zich juist af hoe u uw mensen aan tijdelijk werk kunt hulpen. Zijn uw mensen misschien tijdelijk inzetbaar in andere sectoren? Welke mogelijkheden zijn er voor het behoud van arbeidsplaatsen? Hoe houden we samen het werk in cruciale beroepen draaiend? Of bent u als zzp’er tijdelijk op zoek naar ander werk?

De accountmanagers van WSP ZHC denken graag met u mee en gaan samen met u op zoek naar creatieve oplossingen.

Website: www.zhcwerkt.nl
Telefoon: 088 – 3920200

De impact van het coronavirus is overal in de regio Haaglanden merkbaar. Al uit het zich overal verschillend. Sommige bedrijven hebben weinig werk, waardoor medewerkers hun baan dreigen te verliezen. Andere bedrijven hebben juist meer werk en vaak een tekort aan medewerkers.

Ook in deze moeilijke tijden is WSP Haaglanden het centrale aanspreekpunt in arbeidsmarktregio Haaglanden. Of u nu een werkgever bent die te maken heeft met krimp, een ondernemer die een tekort heeft aan goede medewerkers vanwege uw groeiende bedrijf of een zzp’er die tijdelijk geen opdrachten heeft, wij helpen u graag verder. Ook als u werk zoekt, bent u bij WSP Haaglanden aan het juiste adres.

Website: WSP Haaglanden
Mail: info@wsphgl.nl
Telefoon: 070 – 700 33 35

Corona zet de arbeidsmarkt op zijn kop. Mogelijk heeft u plotseling een tijdelijk tekort aan mensen of werk.

Of u vraagt zich juist af hoe u uw mensen aan tijdelijk werk kunt hulpen. Zijn uw mensen misschien tijdelijk inzetbaar in andere sectoren? Welke mogelijkheden zijn er voor het behoud van arbeidsplaatsen? Hoe houden we samen het werk in cruciale beroepen draaiend?  De accountmanagers van WSP AV-regio denken graag met u mee en gaan samen met u op zoek naar creatieve oplossingen.

Website: www.wspavregio.nl
Mail: info@wspavregio.nl
Telefoon: 0183 – 751 750

Noord-Nederland

Het mobiliteitsnetwerk Noord-Holland wil mensen bewegen van werk naar werk en kennis, informatie en arbeidspotentieel voor de Noordelijke arbeidsmarkt behouden. Met bijeenkomst, pitches en matches en een actief netwerk van werkgevers is de inzet een vitale arbeidsmarkt waarbij vraag en aanbod op elkaar aansluiten.

Wil je meer weten over dit netwerk en hoe het jou kan helpen bij de vraagstukken rond het duurzaam inzetten van jullie medewerkers in Noord-Nederland? Neem dan contact op met Anneke Post, projectleider Duurzame Inzetbaarheid.

Website: www.mobiliteitsnetwerk-noord.nl
Mail:
info@mobnn.nl
Telefoon: 0318 648750

NetwerkenWerkt! is hét netwerk voor HR professionals, inmiddels actief in 7 arbeidsmarktregio’s. Het doel van het netwerk is om organisaties uit de profit en nonprofit sector structureel te laten samenwerken in de steeds veranderende arbeidsmarkt. Het netwerk vertegenwoordigt 300 organisaties die maandelijks per regio bijeenkomen (online en live) om kennis en ervaring te delen en te verbinden.

Website NetwerkenWerkt!: https://netwerkenwerkt.nu/over/
Interview ambassadeurs: https://nlwerktdoor.nl/algemeen/netwerkenwerkt/
Interview initiatiefnemers: https://werkom.nl/nieuws/kijktip-interview-nv-zaanstad-met-netwerkenwerkt

Adres NetwerkenWerkt!:
Einsteinstraat 103 | 1446 VE Purmerend
Postbus 404 | 1440 AK Purmerend
E: info@netwerkenwerkt.nu

Door betrokkenheid van alle deelnemende organisaties ontstaan werkgelegenheidsprojecten in publiek private samenwerking. Ons motto is dan ook: iedereen die wil, mag meedoen!

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de problemen dreigen te komen door het coronavirus, te helpen. Om jou als ondernemer te helpen wordt op deze pagina alles verzamelt wat voor jou van belang is.

Werk in Zicht is het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in Groningen en Noord-Drenthe. Zij werken aan een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. De dienstverlening is kosteloos.

Website: www.werkinzicht.nl
Contact: Vul het contactformulier in

 

Samen ondersteunen wij werkgevers bij het inclusief ondernemen. Werkzoekenden met een uitkering die graag willen werken helpen wij aan een baan bij werkgevers. Denk aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders. Wij geloven in een arbeidsmarkt waar voor iedereen een passende plek is.

Fryslân Werkt! is het samenwerkingsverband van alle Friese gemeenten, UWV en SW-bedrijven. Wij geloven in een arbeidsmarkt waar voor iedereen een passend plek is!

Website: www.fryslanwerkt.nl
Contact: Vul het contactformulier in
Telefoon: 058 7000 321.

Op de website van Horeca Helpt de Zorg Noord-Holland komt het aanbod van horecapersoneel en horecaondernemers en de vraag van zorgorganisaties in de regio samen. Horecapersoneel kan ingezet worden om niet-zorgtaken van zorgpersoneel over te nemen, zoals bezoek ontvangen of schoonmaakwerk. Daarnaast kan horecapersoneel het zorgpersoneel ontzorgen, bijvoorbeeld door koffie te serveren.

Horeca Helpt de Zorg is een initiatief van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), wat loopt in samenwerking met Zorgpleinnoord. Sigra en sVBZ hebben het initiatief overgenomen om voor Noord-Holland de matching tussen horecapersoneel en –ondernemers en zorgorganisaties te verzorgen.

Website: https://horecahelptdezorgnoordholland.nl/
Contact Sigra: contactpunt@sigra.nl
Contact sVBZ: contactpunt@vbzkam.nl

Drenthe

Op de website van Assenhelpt kunnen bedrijven terecht met hun vraag of aanbod naar arbeidskrachten. U komt zo gemakkelijk in contact met één van uw mede-ondernemers die u kan helpen met uw vraag of gebruik willen maken van uw aanbod. Denk aan een zoekvraag naar opslagruimte, de wens om extra handjes, ondersteuning bij financiële vraagstukken en veel andere zaken. Zo kunnen wij elkaar helpen in deze bizarre tijd.

Sommige bedrijven hebben op dit moment niet voldoende werk voor hun medewerkers, terwijl andere bedrijven wel extra personele ondersteuning kunnen gebruiken. Indien gewenst brengen wij jullie graag in contact met elkaar.

Website: www.assenhelpt.nl
E-mail: info@ondernemend-assen.nl

Emmen Helpt is een initiatief van de gemeente Emmen en ondernemersvereniging Ondernemend Emmen om vraag en aanbod van lokale bedrijven snel bij elkaar te brengen tijdens de corona crisis.

Op deze website kunt u uw vraag of uw aanbod plaatsen. U komt zo makkelijk in contact met ondernemers die u kunnen helpen met uw vraag, of met ondernemers die u van dienst kunt zijn met uw aanbod. Zo kunnen we er waar mogelijk voor elkaar zijn in deze specifieke tijd.

Emmen Helpt is er speciaal voor het bedrijfsleven in Emmen. Ook voor particulieren zijn er in Emmen meerdere initiatieven om elkaar te helpen. Bijvoorbeeld VLNTR voor vraag en aanbod van vrijwilligers en Emmen Co-Helpers voor vraag en aanbod van hulp aan particulieren.

Website: www.emmenhelpt.nl
Contact: h.idema@ondernemendemmen.nl

Utrecht

Door de coronacrisis heeft u mogelijk (tijdelijk) een tekort aan personeel of juist een tekort aan werk voor uw medewerkers. De accountmanagers van het WSP regio Amersfoort helpen u graag met de werving en selectie van nieuw personeel of kunnen u in contact brengen met andere werkgevers die mogelijkheden hebben voor uw personeel.

Bent u op zoek naar personeel of heeft u juist werk beschikbaar? Meld het ons en wij bekijken de mogelijkheden bij andere werkgevers in ons netwerk.

Website: www.wspregioamersfoort.nl
Contact: wspregio@amersfoort.nl
Telefoon: 033 – 330 36 26

Midden-Utrecht Werkt Door brengt werkgevers bij elkaar. Zo kunnen we vraag en aanbod van werk op elkaar afstemmen. Samen dragen we eraan bij dat mensen werk en salaris behouden en de economie blijft draaien.

Midden-Utrecht Werkt Door is een initiatief van de Utrechtse Werktafel. Het Regionaal Werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Binnen de Utrechtse Werktafel werken de uitvoeringsorganisaties (afdelingen Werk en Inkomen of regionale sociale diensten) van de 15 gemeenten, het UWV, werkgevers en werknemers samen.

Website: www.middenutrechtwerktdoor.nl
Contact: WerkgeversServicepunt-Utrecht-Midden@uwv.nl
Telefoon: 030 – 300 29 22

Noord-Holland

Met ‘NHN Werkt Door’ adviseren we werkgevers om hun capaciteitsvraagstukken op te lossen. Wij brengen vraag naar en aanbod in beeld en bekijken samen met de werkgever wat hierin de mogelijkheden zijn. Zo dragen we eraan bij dat mensen een baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait.

Heeft u te veel of juist te weinig personeel? Wilt u wegwijs worden in alle regelingen? Wij helpen u kosteloos verder.

Website: Noord-Holland Noord Werkt Door
E-mail: contact@wsp-nhn.nl
Telefoon: 072 – 700 33 36

NetwerkenWerkt! is hét netwerk voor HR professionals, inmiddels actief in 7 arbeidsmarktregio’s. Het doel van het netwerk is om organisaties uit de profit en nonprofit sector structureel te laten samenwerken in de steeds veranderende arbeidsmarkt. Het netwerk vertegenwoordigt 300 organisaties die maandelijks per regio bijeenkomen (online en live) om kennis en ervaring te delen en te verbinden.

Website NetwerkenWerkt!: https://netwerkenwerkt.nu/over/
Interview ambassadeurs: https://nlwerktdoor.nl/algemeen/netwerkenwerkt/
Interview initiatiefnemers: https://werkom.nl/nieuws/kijktip-interview-nv-zaanstad-met-netwerkenwerkt

Adres NetwerkenWerkt!:
Einsteinstraat 103 | 1446 VE Purmerend
Postbus 404 | 1440 AK Purmerend
E: info@netwerkenwerkt.nu

Door betrokkenheid van alle deelnemende organisaties ontstaan werkgelegenheidsprojecten in publiek private samenwerking. Ons motto is dan ook: iedereen die wil, mag meedoen!

Groot-Amsterdam Werkt Door brengt het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam vraag en aanbod van personeel bij elkaar. We verbinden werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen en we creëren samen oplossingen. Zo dragen we eraan bij dat mensen hun baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait.

Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Verstuur onderstaand formulier om direct een afspraak te maken met een adviseur of email ons. Binnen één werkdag nemen we contact met u op. We helpen u graag verder.

Website:
www.grootamsterdamwerktdoor.nl/
Contact: info@grootamsterdamwerktdoor.nl

In de regio Amsterdam is veel werk. Bijvoorbeeld in de bouw, het onderwijs, de zorg en de techniek. Als er niet alleen naar diploma’s wordt gekeken maar ook naar skills, is de kans dat mensen werk vinden en houden veel groter. House of Skills heeft samen met partners verschillende gratis skillsinstrumenten ontwikkeld waarmee werkenden en werkzoekenden online ontdekken welk werk bij hun skills past. Ook kunnen organisaties hiermee werknemers vinden met de juiste skills voor hun vacatures.

Wij willen samen met organisaties op zoek naar mogelijkheden om de skillsaanpak in de praktijk te toetsen. Wilt u meer weten over House of Skills en met ons kijken hoe een skillsgerichte aanpak uw personeelsvraagstuk zou kunnen oplossen, neemt u dan contact met ons op.

Website:
House Of Skills
Contact: Contactpersonen
Mail: houseofskills@amsterdam.nl

Gooi en Vechtstreek Werkt Door

Kampt u als ondernemer met problemen om uw personeel te behouden? Of heeft uw bedrijf juist dringend personeel nodig?

Gooi en Vechstreek Werkt Door verbindt werkgevers met elkaar om mensen van werk naar werk te begeleiden. Soms tijdelijk, soms permanent. Wij brengen werkgevers met elkaar in contact om vraag en aanbod van werk af te stemmen en te onderzoeken of samenwerking mogelijk is. Heeft u te veel of te weinig personeel? Wij helpen u graag verder!

Website: www.wspgv.nl/gvwerktdoor

Email: werknaarwerk@wspgv.nl
Tel: 035 – 671 11 60

Gelderland

Met WSP Midden-Gelderland Werkt Door brengen we werkgevers bij elkaar om capaciteitsvraagstukken op te lossen. Wij verbinden werkgevers met elkaar om de vraag naar en aanbod van werk beter af te stemmen en te kijken naar de mogelijkheden. Zo dragen we eraan bij dat mensen hun baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait.

Heeft u teveel of juist te weinig personeel? Wilt u wegwijs worden in alle regelingen? Wij helpen u verder!

Website: www.wspmgwerktdoor.nl
E-mail: info@wspmgwerktdoor.nl

‘FWWerktDoor’ informeert u, beantwoordt uw vragen en ondersteunt u als ondernemer met raad en daad. Specialisten staan klaar met kennis van matchen, inclusief ondernemen, problemen op het gebied van productieverlies en continuïteit, overcapaciteit of onderbezetting, en scholingsvraagstukken.

Met kennis van zaken helpt het multidisciplinair expertiseteam u verder. Het expertiseteam is samengesteld met specialisten uit publieke en private organisaties.

‘FWWerktDoor’ levert deze dienstverlening in aanvulling op de diensten van alle bekende instanties die er al zijn. Gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties, beroepsonderwijs, KvK, UWV en sociale werkbedrijven ondersteunen u, ieder vanuit hun eigen taakgebied. Deze instanties zijn dus meestal uw eerste aanspreekpunt. We faciliteren u zo goed mogelijk off- en online.

Website: FWFactorWerktDoor
Contact: 06-15061360

Dit onafhankelijke HR-netwerk, gericht op de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde, brengt HR-coronavraagstukken bij elkaar en geeft antwoorden, bijvoorbeeld over collegiaal in-en uitlenen. In een wekelijks bulletin staan deze antwoorden, en daarnaast vraag en aanbod van personeel in de regio vermeld.

Als deelnemer van Veluwe Portaal heeft u beschikking over de kennis binnen het netwerk van meer dan 100 organisaties uit de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde. Heeft u een vraag omtrent arbeidsmobiliteit en/of duurzame inzetbaarheid en alles wat daaronder valt? Wij verbinden u graag met hen om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Ook bent u als deelnemer van harte welkom op één van onze vele HR netwerkbijeenkomsten, thematafels of matchtafels voor kennisdeling en/of matching.

Website: www.veluweportaal.nl
Contact: 06 54 34 77 26

Overijssel

Iedere dag dat de coronamaatregelen langer van kracht zijn, betekent dat veel ondernemers het nog moeilijker krijgen. Gelukkig heeft de crisis ook aangetoond dat wij in Regio Zwolle voor elkaar klaarstaan. Met raad en daad. Daarom komt Regio Zwolle Brigade met een proactieve aanpak. Een brede regionale coalitie gaat bellen met ondernemers uit Regio Zwolle die NOWII hebben aangevraagd. Van deze coalitie maakt een team van ondernemers onderdeel uit.

Ondernemersorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen hebben de Regio Zwolle Brigade opgericht om ondernemers te helpen tijdens de coronacrisis. De Regio Zwolle Brigade ondersteunt ondernemers met raad en daad.

Website: www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl
Contact: Vul het contactformulier in

“Noaberschap” is een bekende deugd in Oost-Nederland. Elkaar voorthelpen in moeilijke tijden. Elkaar ‘half staan’, noemen wij dat.

Gezien de huidige Covid-19 crisis voelen we de behoefte iets te doen voor de leden van het PCPT/Process Your Future. Veel van onze leden behoren nu tot de cruciale beroepen en verdienen juist daarom steun als het gaat om ondersteuning in de werving van (tijdelijk) personeel.

Website: https://www.pcptoost.nl/noaberschap/
Contact: Johan Soer – 06-15 44 86 18 – jsoer@rocvantwente.nl
Contact: Gerard Nijhuis – 06 22 50 84 07 – gnijhuis@zone.college

De overheidsmaatregelen om het Corona-virus te beteugelen hebben ingrijpende gevolgen voor ondernemers in Twente. Vaak komt de continuïteit van de bedrijfsvoering onder druk te staan. En velen kunnen hun normale werk niet of nauwelijks meer uitvoeren. De Corona-uitbraak heeft impact op alle ondernemers, van zzp’er, mkb’er tot grote werkgevers.

Maak gebruik van het support team van specialisten. Ze kunnen helpen bij voorlichting en geven ondersteuning bij het vinden van passende overheidsmaatregelen. Ze adviseren over financieel oplossingen, juridische zaken en allerhande vragen die spelen bij ondernemers.

Website
: www.twente.com
E-mail: info@twenteboard.nl
Telefoon: 053-4876780

Brabant

Met deze website willen wij bedrijven samenbrengen die, tijdens de Corona periode, personeel beschikbaar hebben óf juist medewerkers tekort komen.
Deze website is gemaakt voor en door ondernemers.
Plaats jouw oproep en neem rechtstreeks contact op met het betreffende bedrijf als je kansen ziet voor samenwerking.

Heb jij bijvoorbeeld orderpickers, chauffeurs, operators of andere medewerkers beschikbaar? Óf zijn er bijvoorbeeld medewerkers ziek thuis en/of kom je mankracht tekort? Plaats dan een oproep op deze site.

Website:  www.werk-samen.nl
E-mail: info@werk-samen.nl

Met deze website en Facebookgroep willen wij bedrijven samenbrengen die, juist in deze periode, tijd over hebben óf handen te kort komen door bijvoorbeeld meer zieke medewerkers, wegvallende vraag naar producten / diensten of juist extra werk wat op je pad komt.

  • Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de evenementenbranche en vallen opdrachten weg en kun je tijdelijk andere bedrijven ondersteunen? Of ben je ZZPer die nu zijn werkzaamheden door de genomen maatregelen niet uit kan voeren maar wel graag aan het werk wil blijven. Plaats een bericht in onze Facebookgroep.
  • Zijn er meer collega’s ziek thuis en kom je daardoor mankracht te kort? Plaats een oproep!

Website: www.peelwerk.nl
E-mail: info@peelwerk.nl

Brabant voor Mekaar is opgezet voor ondernemers, werkgevers, werknemers, vrijwilligers en zzp’ers die te maken hebben met de impact van de coronacrisis. Hier brengen we alle initiatieven rondom vraag en aanbod op de Brabantse arbeidsmarkt samen. Daarnaast bieden we met dit platform een overzicht met relevante informatie voor zzp’ers, ondernemers en bedrijven.

Door de coronacrisis werken veel Brabanders thuis, hebben tijdelijk minder of geen werk, of willen een steentje bijdragen in deze moeilijke tijd. Anderen hebben juist meer behoefte aan werknemers of andere hulp om de overvloed aan nieuw werk aan te pakken. Steeds meer initiatieven ontstaan om vraag een aanbod van werk te verbinden. Op Brabant voor Mekaar laten we zien welke initiatieven er zijn in Brabant.

Website: www.brabantvoormekaar.nl
E-mail
: brabantvoormekaar@brabant.nl

Veel werkgevers hebben te maken met de gevolgen van de huidige economie. De impact op het dagelijks werk is groot. Het ene bedrijf heeft weinig werk en stuurt medewerkers naar huis. Het andere bedrijf heeft juist meer werk dan ooit en zoekt extra personeel. Herken je dit? Het WSP West-Brabant Mobiliteitsteam helpt je graag.

Wat voor de ene werkgever een uitdaging is, biedt de andere juist een kans. Want medewerkers die nu thuis zitten kunnen mogelijk voor een andere werkgever aan de slag. Dit soort kansen wil het WSP West-Brabant Mobiliteitsteam benutten. Door werkgevers met elkaar in de regio te verbinden. Door personeel van werk naar werk te begeleiden.

Heb je als werkgever geen werk voor je personeel? Dan helpen wij om je medewerkers te begeleiden van werk naar werk bij een andere werkgever. Heb je juist meer personeel nodig? Dan verbinden wij je met bedrijven die hun medewerkers van werk naar werk willen helpen. Zo helpen we jou met je personeelsvraagstuk en zorgen we ervoor dat medewerkers werk en inkomen behouden.

Website: https://wspwestbrabant.nl/mobiliteitscentrum/
Telefoon:0800 – 0616

De wereld is in de ban van het coronavirus. Voor iedereen is de situatie onzeker. Zeker voor u als werkgever. Via deze pagina houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van het relevante corona-nieuws voor werkgevers. Daarnaast vindt u hier antwoorden op veelgestelde vragen, een overzicht van alle regelingen voor werkgevers en een verzameling van handige links en websites.

Bent u op zoek naar personeel? In vast dienstverband of gedetacheerd? Iemand die meteen aan de slag kan of binnen uw bedrijf komt werken & leren? Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant zoekt kosteloos een passende kandidaat voor u.

Website: www.wspnoordoostbrabant.nl
Telefoon: 085-1304062

Limburg

MKB-Limburg biedt informatie, training en ondersteuning voor ondernemers om de coronacrisis zo goed mogelijk door te komen.

Dit platform is een plek waar de ondernemerscommunity in Limburg elkaar ontmoet, samenwerkt en kennis en inspiratie deelt. Hier worden online workshops en webinars aangeboden, een online netwerk en een krachtige vertegenwoordiging door de lobby van MKB-Limburg.

Website:  www.mkblimburgondernemersplatform.nl
Contact: platform@mkblimburgondernemersplatform.nl 

Leo Loopbaan biedt voor werkgevers ondersteuning op het gebied van duurzaam HR-beleid, SLIM-subsidieworkshops en trainingen voor werknemers, digitaal platform en zelftesten.

Leo Loopbaan biedt voor alle Limburgers gratis mogelijkheden op het gebied van loopbaan en ontwikkeling. Zelftestenworkshopscoachingexperiencesje eigen ePortfolio en CV zijn ‘tools’ die ervoor zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen en een betere positie op de arbeidsmarkt krijgt. Leo doet dit zowel online als op locatie.

Website: www.leoloopbaan.nl
Contact: Noah Hazen
noah@leoloopbaan.nl
06 40 58 91 71

Landelijk

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de uitzendbranche. Op deze pagina bundelen wij al ons openbare nieuws en achtergrondinformatie.

Juist in deze tijd kan de uitzendbranche het verschil maken. We vroegen onze leden naar hun verhaal en verzamelden deze onder#ABUmetElkaar.

Website: Kennisbank Corona
Mail: info@abu.nl
Telefoon: 020 655 82 10

Linkedin-pagina Vraag en aanbod tijdens de coronacrisis: https://www.linkedin.com/groups/13844025/
Website: www.nbbu.nl/

Het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA-keurmerk) is ontstaan vanuit een sterke wens tot zelfregulering binnen de uitzendsector. De Tweede Kamer heeft het initiatief omarmd en in juni 2005, op basis van onder meer de motie Bruls, de regering verzocht om een goed en transparant systeem van zelfregulering in de uitzendsector te bevorderen en niet opnieuw een vergunningplicht in te voeren. Door de dragers van het initiatief is in overleg met de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Financiën vervolgens gewerkt aan de totstandkoming van de normen voor het SNA-keurmerk.

De Stichting Normering Arbeid werkt samen met overkoepelende organisaties en brancheorganisaties, waardoor het keurmerk een breed landelijk draagvlak kent. Met het SNA-keurmerk worden voor opdrachtgevers en inleners de risico’s in het kader van de inleners- en ketenaansprakelijkheid beperkt. Indien gebruik wordt gemaakt van een uitzendonderneming met het SNA-keurmerk, is er onder voorwaarden sprake van fiscale vrijwaring.

Website: www.normeringarbeid.nl
Contact: Vul het contactformulier in

Fit en met plezier naar het werk gaan; iedereen is er zo langzamerhand van overtuigd dat dit belangrijk is. Werkgevers en werkenden investeren daarom steeds vaker in duurzame inzetbaarheid. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je van mooie doelstellingen tot concrete acties? OVAL en haar leden maken duurzame inzetbaarheid werkend. Zo dragen wij samen bij aan de inzetbaarheid van werkend Nederland.

Wanneer het tegenzit, bijvoorbeeld door ziekte of ontslag, zoeken we samen naar een  nieuw perspectief. We begeleiden ook nieuwe Nederlanders waarbij veelal taal en begeleiding naar scholing of werk worden gecombineerd en een nieuw perspectief ontstaat.

Activiteiten: re-integratie na werkloosheid, jobcoaching, begeleiding op de werkplek, werkfit worden en naar werk begeleiden, re-integratie bij ziekte (1e en 2e spoor), outplacement en inburgering.

Website:
www.oval.nl
Mail: info@oval.nl
Telefoon: 013 – 594 44 56

Jobliebe is een digitaal matchingsplatform dat gebruik maakt van onder andere algoritmes, en collegiaal uitlenen mogelijk maakt voor organisaties met thuiszittende medewerkers. Ook ZZP’ers, uitzendkrachten, werkzoekenden en vrijwilligers kunnen eenvoudig gematched worden op ander werk. De tool selecteert vooral op vaardigheden en competenties en brengt kandidaten snel in contact met bedrijven of organisaties waar in coronatijd extra werk is.

Jobliebe is een initiatief van 8vance en wordt ondersteund door onder andere Arbeidsbemiddeling Nederland, NBBU en ZZP Nederland.

Website: www.jobliebe.com
Mail: support&jobliebe.com
Telefoon:
085 88 82 461

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Er is steeds meer behoefte aan flexibele inzet van werk. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. En de coronacrisis vraagt om nieuwe pragmatische oplossingen. Samen met werkgevers en werknemers werkt Match to Work aan passende antwoorden. Met als doel om kansen te creëren voor mensen om een volgende stap te nemen in hun loopbaan. Van werk naar werk!

Match to Work is een netwerkorganisatie en dienstverlener voor werkgevers en werknemers. Wij bieden een volledig dienstenpakket aan voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met onze unieke werkwijze benutten we de kracht van bestaande of nieuwe netwerken van werkgevers. Centraal hierbij staan onze netwerktafels. Een bewezen succesvolle methode die helemaal past in de huidige tijd van vernieuwende benadering van de arbeidsmarkt.

Website: www.matchtowork.nl
Mail: info@matchtowork.nl
Telefoon: 06-12109340

Wilt u uw platform of verbindingsinitiatief hier ook vermeld zien? Stuur een e-mail naar info@nlom.nl met het adres en een korte beschrijving van het initiatief.