Personeel en machines aan de slag met NLWerktDoor

Personeel en machines aan de slag met NLWerktDoor

Het coronavirus legde het werk van Snijder Project Support BV goeddeels stil, maar inmiddels begint het weer iets aan te trekken. Iet Jongbloed, human resource manager bij Snijder BV, roemt NLWerktDoor, maar denkt dat het nog beter gewerkt had als ook andere bedrijven er gebruik van hadden gemaakt.

Voor Snijder BV, gespecialiseerd in de (internationale) verhuur van grondverzetmachines en de daarbij behorende technische dienstverlening, begint het werk weer een beetje op gang te komen. Toch werken de monteurs, die normaliter ingepland worden op internationale projecten, vanaf maart 2020 vooral in de werkplaats in Hoorn. “Via NLWerktDoor konden we een monteur elders aan het werk zetten, zij het jammer genoeg voor een korte periode,” zegt Jongbloed. “Maar het is een prachtig initiatief!”

‘We kunnen nog veel beter gebruikmaken van elkaars expertise en personeel’

Alle beetjes helpen
Tegelijkertijd vindt Jongbloed het jammer dat andere bedrijven minder serieus bezig lijken te zijn met NLWerktDoor. “We kunnen nog veel beter gebruikmaken van elkaars expertise en personeel,” zegt Jongbloed. “Ik durf wel te zeggen dat we de betere monteurs hebben in heel Nederland. Ze zijn goed opgeleid en hebben weinig inwerktijd nodig om aan de gang te kunnen. Je wil elkaar helpen, hier in Noord-Holland, maar nog niet iedereen pakt het even goed op.”

Via NLWerktDoor kwam Snijder BV ook in contact met een bedrijf dat materieel nodig had. “Wij zijn bekend in de weg- en waterbouw,” legt Jongbloed uit. “Het materieel verzoek via NLWerktDoor betrof weer een hele andere tak, maar zij weten nu dus dat wij graafmachines en bijvoorbeeld ook pompen hebben staan. Voor je netwerk is dat natuurlijk hartstikke goed. Alle beetjes helpen!”

Afwachten
Normaal gesproken werkt Snijder vooral veel internationaal, maar door het coronavirus ligt het werk buiten Europa zo goed als stil. “Het is moeilijk in te schatten wanneer dat weer op gang komt,” zegt Jongbloed. “Door het virus zijn landen gesloten, waardoor klanten geen opdrachten verlenen en allerlei andere logistieke zaken niet lopen zoals het zou moeten.”

Personeel zat uiteindelijk maandenlang vast in het buitenland. Ze konden weliswaar weg, maar vervangers zouden het land niet in kunnen. “Als we nu een project krijgen, verdiepen we ons daarom nauwgezet in de coronamaatregelen, hoe het geregeld is in een land.” Van omscholing of ontslag is bij Snijder BV nog geen sprake, verzekert Jongbloed. “We zijn blij met onze mensen en hebben iedereen hard nodig zodra het werk er weer aankomt. Als landen het virus op orde krijgen, gaan de opdrachten gewoon weer komen.”

Doorwerken in de toekomst
Hoe de omstandigheden rondom het virus zich zullen ontwikkelen is uiteraard ongewis, maar Jongbloed wil ook na de huidige crisis gebruik blijven maken van NLWerktDoor. “Het is goedkoper en gemakkelijker dan een uitzendbureau en je slaat twee vliegen in één klap: je zet personeel aan het werk én je helpt een bedrijf in nood. De intentie van NLWerktDoor is heel erg goed, complimenten dat ze het zo snel hebben opgepakt. Dat noem ik nog eens aanpakken!”

Naar alle artikelen